hits

Blogg

HER ER ÅRETS VENUES
Mange spør oss om hvor de forskjellige by:Larm-scenene holder til. Vi har et ganske så komprimert festivalområde i år, og det aller meste foregår rundt Youngstorget. Over ser du kart over konsertvenues, og under er adresser til hvert telt og konsertlokale. Vel møtt!


TIDAL Main Stage (hovedteltet)

Tidal Main Stage er det største by:Larm-teltet. Heldekt i sort og med Tidals logo på utsiden, skal det ikke være vanskelig å finne midt på Youngstorget, inne på festivalområdet.

 

P3-teltet

P3-teltet er vårt nest største telt og scene, og finnes også midt på festivalområdet på Youngstorget. En stor P3-logo pryder det ellers sorte teltet, vis-a-vis TIDAL Main Stage.


Red Bull Music Academy-teltet

Også referert til som RBMA-teltet og Red Bull Academy-teltet. En Red Bull-logo pryder inngangen på det hvite teltet midt på Youngstorget, inne på festivalområdet.

 

Sentrum Scene

Er en permanent scene og ikke et telt. Sentrum Scene er i Samfunnshuset midt på Arbeidersamfunnets plass i Oslo. Ett minutts gange fra Youngstorget.


John Dee

Er en permanent scene og ikke et telt. John Dee har samme inngang som Rockefeller, i Torggata 16.

 

Rockefeller

Er en permanent scene og ikke et telt. Rockefeller har samme inngang som John Dee, i Torggata 16.

 

Revolver

Revolver er en rockeklubb i et rødt hus i Møllergata 32, tre minutters gange fra Youngstorget.

 

Gamla

Gamla er en bar og et permanent konsertlokale i Grensen 1. Tre minutters gange fra Youngstorget.

 

St. Edmunds kirke (ved Revolver)

St. Edmunds kirke (også referert til som «The Church» finner du i Møllergata 30, tre minutters gange fra Youngstorget.

 

Internasjonalen

Internasjonalen finner du på Youngstorget, i det høye Arbeiderparti-bygget.

 

Mono

 

Er en bar og et konsertlokale i Strøget-passasjen, med inngang fra Pløens gate 4.

 

Hoffmann (Kulturhusetkjelleren)

Blir også referert til som Hoffmanns Kulturstube. Dette er garasjen/kjelleren til Kulturhuset i Oslo, som finnes på hjørnet av Arbeiderparti-bygget på Youngstorget.

TONO SESSIONS LIVEMidt på Youngstorget finner du TONO-loungen, mellom TIDAL Main Stage og P3-teltet. Loungen er egentlig forbehold alle med delegatpass, men i år vil TONO invitere ALLE, selv de uten festivalpass, til to spennende sessions. Her er det førstemann til mølla som gjelder, så vær tidlig ute.

Slik ser programmet ut:

Torsdag

17:30 - 18:30 - TONO Sessions Live med Espen Lind

"Her får du en unik mulighet til å få bli bedre kjent med en av Norges mest kommersielt vellykkede "hit makers"!

Espen Lind har skrevet/produsert låter som har solgt i mer enn 40 millioner eksemplarer. Blant dem er "Hey Soul Sister» med for Train (10 mill solgte og årets største låt i USA i 2010) og «Irreplaceable» for Beyonce (nr 1 i 10 uker i USA). Som artist har han vunnet 5 Spellemannpriser og 3 HitAwards. 

Lind vil bli intervjuet av artist, låtskriver og kursholder Askil Holm."

Fredag

17:30 - 18:30 - TONO Sessions Live med Bertine Zetlitz

"Her får du en helt unik mulighet til å bli bedre kjent med låtskriveren Bertine Zetlitz, som er albumaktuell med sitt første norskspråklige album "Tikamp"

Zetlitz slapp sin første singel i 1997 og smøg seg inn i publikums bevissthet med debutalbumet "Morbid Latenight Show" året etter. Hun har så langt gitt ut seks hele album, som alle har vært store suksesser - og en lang rekke hitsingler. Hun har vunnet fire Spellemannpriser. Duetten «Sett at vi sier det sånn» med Prepple Houmb var første smakebit fra albumet «Tikamp» som slippes denne våren, og som inneholder 10 låter skrevet sammen med Håkon Gebhardt (Motorpsycho m.m.)."

 

Vil du få med deg resten av vårt innholdsrike festivalprogram? Billetter finner du her!

FOLKEFEST PÅ YOUNGSTORGETI år vil by:Larm invitere til folkefest på Youngstorget, og på dagtid vil uteområdet være åpent for alle, selv de uten festivalpass.

På Youngstorget blir det et fantastisk opplegg med både foodtrucks, og en egen drikkeservering som byr på varme bålpanner, pølser, popcorn og DJs.

Ren Reklame skal sørge for at området rundt Youngstorget blir pent dekorert med sine kunstverk. Vår fargerike teip vil strekke seg gjennom hele Torggata, og bort til Vulkan, hvor seminarene finner sted i år.

Vi har også inngått samarbeid med en hel haug med restauranter i området, som gir eksklusive tilbud til festivaldeltakerne. Teipen vil lede deg til disse, så hold øynene åpne!

Døgnvill kjører på med sin helt egen by:Larm-burger, den gleder vi oss veldig til å teste ut. Nyåpnede Postkontoret på Tøyen gir alle med festivalpass halv pris på alle pizzaer. Champagneria, og mange flere med dem, stiller med ekstra hyggelige priser for by:Larmere.

I tillegg får du:

 • 10% på alle meksikanske retter på menyen til Café Sara.
 • Mission Taco gir deg 10% rabatt på all mat frem til 18:00.
 • Smelteverket slår på stortromma og gir deg 20% på all mat og drikke på menyen.
 • Fiskeriet gir deg 10% på sin fantastiske fish and chips.

For å få den fulle oversikten, sjekk ut listen her.

- Og sist men ikke minst, årets by:Larm Magazine / Osloguide er tilgjengelig på utvalgte steder over hele byen - plukk opp et nummer på veien hos blant annet Kulturhuset og Torggata Kennelklubb.

by:Songs på by:LarmLåtskriver-campen by:Songs startet i Whiteroom Studio i Asker og på Tanken i Sandvika i Bærum søndag 1. mars. Her vil representanter fra den amerikanske musikkindustrien være med på å utvikle låtene til norske låtskrivere og produsenter.

Campen er et samarbeid mellom Toothfairy, Waterfall, Whiteroom, Kid Management, Warner/Chappel, by:larm og Music Norway, med støtte fra Asker og Bærum kommune, Nopa og Tono samt Bama, Hansa og Brooklyn Brewery.

Primus motor, Martin Schilde sier: 

- Vi startet i går med rundt 20 produsenter og 20 top linere. Vi har fått superpositive tilbakemeldinger fra de involverte, og de blir tatt godt vare på. I løpet av første dagen har alle teamene skissert opp en låt de kommer til å jobbe med. Tilbakemeldingene er at de fleste tror at det skal komme helt ferdige låter ut av dette, som kommer til å finne sine hjem. Flere har og vist interesse for å fortsette samarbeidet etter campen, bl.a. har Phamous begynt å planlegge sessions med Thomas Eriksen og Couchron i LA senere i år.

Vegard Waske, som er ansvarlig for det internasjonale programmet på by:Larm, synes at det er fantastisk gøy at campen er i gang, og at Martin og co har fått med så mange bra folk både fra Norge, US, UK og Sverige. "Skal bli spennende å høre resultatene, samt se om noen av låtene ender opp som en hit!", sier han, og vi sier oss enige.

By:Songs har over 40 produsenter, låtskrivere og top linere som deltar, her finner folk som er involvert i alle ledd i prosessen med å lage en låt.

Blant deltakerne finner vi store navn som: 

 • Amanda Warner (aka MNDR) (Rita Ora, Charli XCX, LIx Y2K, RAC, Tokimonsta and Kelly Rowland)
 • J-hart (James Abrahart) (Justin Bieber, Jason Derulo, Loreen, Union J, Trey Songz)
 • Kerli Koiv (Demi Lovato, Pentatonix, Ascap camp writer)
 • Anthony Vasquez (Arianna Grande, Cee-Lo, Zendaya, Vali, Bebe Rexha ++)
 • Paul E. Phamous - Frank Ocean, Nick Jonas ( grammy winner) 
 • Jamie Houston (Santana, Miley Cyrus) 
 • Whitney Phillips (Stafford Brother´s, Steve Aoki, Morgan Page, Kylie Minogue)
 • Eric Rosse (Eric Feldman) (maroon 5, Birdy, Megan Trainor, Tori Amos ++)
 • Caroline Ailin (Craig David, Grades, Karen Harding, Jasmine Thompson, K Stewart, M.O.)
 • Thomas Eriksen (Aaliyah, Nico & Vinz, Truls ++)
 • Coucheron (Warner Music Group US. Mayer Hawthorne og Reb. Moe)
 • Carl Louis (CLMD, Dan Croll, Discopolis, Axwell, Ary, Warner Chappel LA, Carl Louis ++)
 • Frøder (CLMD, Frøder, Sony Nordic)
 • Mr Little Jeans (aka Monica Linn Birkenes) («Pocketknife")

 ..og mange flere. Følg oss på Instagram for å se hva som skjer videre på by:Songs! Campen varer til onsdag 04. mars.

Bytte billett til armbånd? Her er alt du trenger å viteBy:Larm nærmer seg med stormskritt, og da kan det være på sin plass med litt praktisk info. Du lurer helt sikkert på hvordan du bytter billett til armbånd?

Alle billetter må være byttet til armbånd før du får tilgang til venues. Den ENESTE plassen man får gjort dette på er billettkontoret vårt, som er lokalisert sentralt på Youngstorget.

Åpningstider for 2015 er som følger:

Onsdag 4. mars 15:00 - 00:30

Torsdag 5. mars 15:00 - 01:30

Fredag 6. mars 15:00 - 01:30

Lørdag 7. mars 15:00 - 01:30

NB: Dagspass for lørdag kan ikke byttes inn før lørdag.

 

Hvor er innsjekk for delegater, og når er den åpen?

Om du er en registrert som delegat i år, må du personlig plukke opp armbånd og badge på delegat-innsjekken, den finner du i andre etasje på Mathallen (Maridalsveien 17A).

Innsjekken har følgende åpningstider i 2015:

Onsdag 4. mars 09:00 - 23:00

Torsdag 5. mars 09:00 - 23:00

Fredag 6. mars 09:00 - 20:00

Lørdag 7. mars 12:00 - 14:00

 

Om du mot all formodning ennå ikke har kjøpt deg et festivalpass, så gjør du det her. Husk at vi har studentrabatt som gir deg over 200 konserter for kun 800 kroner. Man trenger ikke være dritgod i matte for å skjønne at det er en sjukt god deal.

Bladfyk med Ronni Le Tekrø og intervju med Filip fra Field Productions
Med et festivalpass til by:Larm får du ikke bare 200 konserter å velge mellom, men også mange andre spennende arrangementer! 

På lørdag 07. mars er Internasjonalen (på Youngstorget) stedet å være.

Fra 14:30 til 15:15 kan du se Filip Christensen fra Field Productions bli intervjuet av Torgny Amdam:

Filip Christensen startet produksjonsselskapet Field Productions som 15-åring hjemme på gutterommet i Lørenskog og til dags dato står han bak totalt ni lengre filmproduksjoner med ski- og snowboard i fokus. I dette intervjuet får vi bl.a. høre mer om en filmsjanger som er under radaren for de fleste, om Field Productions kommende satsning, og om muligheter og utfordringer knyttet til bruk av musikk i produksjonene.

Kun et kvarter senere, altså fra 15:30, til 16:40, kan du se Ronni Le Tekrø bli intervjuet av musikkjournalist Audun Vinger:

Han er ikke så ofte ute i offentligheten, Ronni Le Tekrø, men så har da også TNT-gitaristen sitt å holde på med. Åttitallsheltene har en rimelig lukrativ livekarriere gående i enorme tungrock-miljøer verden over fortsatt, og når han ikke farter rundt med dem har han bandet med gitarkamerat Terje Rypdal, og ikke minst gården og hjemmestudioet på Toten. Denne lørdag ettermiddagen snakker Tekrø om sin karriere og livsfilosofi, om gitarer og psykedelia, og tilstanden i rocken i dag. 

 Garantert en fin oppladning til kveldens konserter! 

 For å få tilgang til herligheten så kjøper du deg et by:Larm-festivalpass her. Da får du i både pose og sekk.

 

 

BRY:LARMDet blir gratis fest og konsert for alle byens borgere på Youngstorget lørdag den 07. mars, fra 12:00 til 15:00. 

I forbindelse med at Oslo hvert år tas over av artister og musikkbransjen under by:Larm, har Oslo Ess tatt initiativet til å arrangere et litt annerledes musikkarrangement som en del av det offisielle by-Larm-programmet, et arrangement som gir noe tilbake til byen.

På scenen finner vi store navn som Oslo Ess, Kvelertak, Stein Torleif Bjella, Frøkedal & Familien, Ida Jenshus og Torgeir Waldemar. Konferansier for dagen blir Leo Ajkic.

Det vil også bli flere innslag fra hovedpersonene selv, nemlig =Oslos sine selgere. Gatemagasinet feirer sitt 10 årsjubileum i 2015, noe som vil bli markert under årets arrangement.

Arrangementet er som nevnt gratis, men det er opprettet en sms-tjeneste for anledningen hvor du kan kjøpe en "virtuell" billett for å støtte =Oslo. Send kodekord «brylarm» til 2160. Tjenesten koster kr 100,- og inntektene går til =Oslo og bry:Larm.

Vi oppfordrer alle først og fremst til å kjøpe gatemagasinet =Oslo av en av magasinets mange selgere på plassen, de stiller med den rykende ferske mars-utgaven.

Tenk at vi bor i et land hvor så mange fantastiske musikere stiller opp for å markere at Oslo er en inkluderende by! 

Her finner du arrangementet på Facebook.

RED BULL MUSIC ACADEMY PRESENTERER


For fjerde år på rad presenterer Red Bull Music Academy et fantastisk program på by:Larm, bestående av både Nordiske og internasjonale navn. Det blir både konserter og Q&As, og programmet går over alle fire festivaldager.

I år som i fjor arrangeres det Q&As på Kulturhuset med seminarheadlinere, men nytt av året er at det denne gang er åpent for alle med pass. Ja, du leste riktig! Nå er det ikke lenger nødvendig med delegatpass for å ta del i moroa. Nå kan både delegater og festivaldeltakere få med seg Q&Aene med disse pionerene innenfor musikkbransjen - kun på Kulturhuset.

Vi snakker virkelig store navn her også - både John Morales (US), Trevor Horn (UK), Vashti Bunyan (UK) og Viv Albertine (UK) kommer for å ta en prat om sine liv og erfaringer.

Red Bull Music Academy har også fått sitt eget telt på Youngstorget i år, og programmet blir ikke noe dårligere her. Vi snakker et program fullpakket med elektronika og kompromissløs hip-hop.

Kleerup (SE) og André Bratten vil spille eksklusivt på RBMA sin scene, men vi får også se andre artister som Drippin, East India Youth (UK), Silvana Imam (SE), Novelist (UK), Gidge (SE), Slick Shoota, DNKL (SE), Long Sam (FIN), Cleo og Broke 'n Tipsy (SE), samt tidligere RBMA deltaker Olefonken.

Trykk her for å se hele programmet!

For å bli med på moroa trenger du et festivalpass, det finner du her.

 

Nordic Playlist Radio Bar på by:LarmMusikknettstedet Nordic Playlist samler nordens beste artister og radio-DJs under ett tak. Hva skjer når de får gjøre det på by:Larm? Korrekt! Noe sinnssykt fett, nemlig noe vi kaller for Nordic Playlist Radio Bar.

I samarbeid med Nordic Playlist vil vi gi deg nordisk radiomusikk på sitt aller, aller beste, og som ellers med festival, ønsker vi å gi deg det live. Torsdag 5. og fredag 6. mars vil Nordic Playlist Radio Bar sende deilig musikk på lufta, og du din heldige Oslo-gjenger, du kan få det med deg live og direkte i delegatområdet på Vulkan. Begge dagene mellom kl. 11:00 og 18:00 kan du stikke innom radiobaren som holder til på BAR Vulkan, rett ved siden av Mathallen. Og best av alt: Nordic Playlist Radio Bar er åpent for alle, ikke kun for delegatene eller festivalgjengerne.

Hvis du er opptatt med noe annet på dagtid, kan du alltids høre sendingene fra Nordic Playlists egne streamer HER.

Programmet er tettpakket med artister og DJs som Francine Gorman (UK), Jonas Alaska, Apothek, Stefan Lindberg (SE), Julian Zeh (DE), Vök (ICE), Redder (FI), Anne Lainto (FI), Vinnie Who (DK), Salka Sól (ICE), Casper Bach Hegstrup & Augusta Glahn-Abrahamsen (DK), Julian Zeh (DE), Mari Garås Monsson (NRK P3), Beatrice Eli (SE), Vic Gallowa (UK) og enda flere!

Fullt program med tidspunkter kan du se HER.

Dersom du ønsker å se mer av artistene som er nevnt over så er det ikke for sent helt enda, kjøp billett til by:Larm her!


By:Larm & At the Loft presents: Silja Sol

By:Larm & At the Loft presents er tilbake! I år deler vi en studio session med en aktuell by:Larmartist hver søndag frem mot festivalen.

Videosession nummer to er med Silja Sol, en av årets Juryens Utvalgte-artister som i følge Bergens Tidende står i fronten av "den nye bergensbølgen". I studio fremfører hun singelen "Stemning".

Silja Sol ser du på by:Larm i mars

 

Følg YouTube-kanalen vår for flere studiosessions og annet spennende innhold!

 

By:Larm & At the Loft presents: Fay Wildhagen

By:Larm & At the Loft presents er tilbake! I år vil vi dele vi en studio session med en aktuell by:Larmartist hver søndag frem mot festivalen. Først ut er Fay Wildhagen, en av norges nyeste musikertalenter.

Med en særegen stemme og sjelfulle, ærlige tekster har musikken hennes blitt beskrevet som en krysning mellom Bon Iver og Ane Brun.

Fay Wildhagen ser du på by:Larm i mars.


Følg YouTube-kanalen vår for flere studiosessions og annet spennende innhold!