hits

ÅRETS FRIVILLIG 2015

For fjerde gang har by:Larm, i samarbeid med Hansa Borg Bryggerier, delt ut et reisestipend på 25 000,- til den kultur-Norge mener er Årets Frivillig. 

Festivaler, helårsarrangører, studentarrangører og andre kulturinstitusjoner er avhengige av de frivilliges innsats, og vi kan ikke få roset dem nok.

Årets Frivillig er en person som har utmerket seg utover dens tildelte oppgaver, og bidratt til et trygt og positivt miljø. Denne frivillige har spredt motivasjon, og vist ekstra omtanke for de rundt seg og derfor vært en god ambassadør for sin oppdragsgiver.

 

VI VIL GRATULERE KEN A. BROX SOM ÅRETS FRIVILLIG 2015(Foto: Henriette Aurtande, NRK Finnmark)

Vi tok en liten prat med Ken etter utdelingen, for å se hvordan ståa var.

-  Vi må jo bare få spørre: Hvordan føles det å ha vunnet denne prisen?

Nominasjonen kom litt overraskende på meg, men utrolig kult og ærefullt. Så ble det mye engasjement av de rundt meg, da på sosiale media, noe som var stor stas.

Siden jeg har jobbet frivillig siden folk på Lillehammer stod og slo OL-floka, så er det stor stas! Jeg har jo vært innom det meste innen festivalbransjen, da som logistikkansvarlig, medieansvarlig, sikkerhetssjef, og nå bookingansvarlig og festivalsjef. I tillegg er jeg en elendig taper, så dette var fantastisk herlig! Det triste er at jeg ikke får feiret prisen, da jeg sliter med en fot som lever sitt eget liv. Men prisen skal feires med å endelig kunne dra på en festival og bare nyte den selv. DIGG!

- Har du gjort deg opp noen tanker om hva du skal bruke reisestipendet på 25.000,- til?

Premien vil gå til å reise til Island, og Island Airwaves. Og så er det mulig at Burning Man i Nevada i USA får et besøk.

- Og sist, men ikke minst, hvorfor er Årets Frivillig en viktig pris?

Prisen er for å verdsette de som jobber utallige timer, uten å ta betalt for det. De som gjør frivillighetsjobber uten å nøle, og med stor glede.

 

Vår samarbeidspartner Hansa Borg Bryggerier, sier dette om vinneren:

Årets vinner av Hansaprisen er en svært spennende person. Han har vært en av ildsjelene bak festivalen Sørøyrocken, og har siden 2011 vært en av våre beste ambassadører. Han mottar ingen lønn for jobben og legger ned mye tid i løpet av året på å være med på å bygge Norges koseligste festival. Han gjør alt fra å booke artister, klippe ALLE plener på Sørvær før festivalen, henge opp plakater, snekre, rydde, sjaue, kjøre lastebil og mye annet. Han brenner for festivalen og den ville ikke vært det samme uten han. På toppen av alt sover han i badstua hjemme under festivalen for å gjøre plass til festivaldeltagere og artister.

 

Vi ønsker Ken lykke til videre i festivalbransjen, og håper han koser seg på både Island Airwaves og Burning Man.

2 kommentarer

ha en fin kveld;) klem

Gratulere Ken A. med prisen. Den fortjente du :)

Skriv en ny kommentar